• 05 925 11 46
  • belizajec.center@gmail.com
  • Login

Grass ski

Grass ski

Grasski smučanje, ali smučanje po travi je novost na našem tržišču, ni pa tudi novost v državah vzhajajočega sonca. Na bližnjem vzhodi in pa tudi v Evropi je smučanje po travi že dokaj razširjen šport že dobra tri desetletja. Smučanje po travi ni šport samo za profesionalce, ampak tudi za rekreativce in otroke.

Smuči za po travi se precej razlikujejo od alpskih »navadnih « smuči! So veliko bolj zapletene, krajše in hitre.

Osnovna oprema za smučanje po travi se bistveno ne razlikuje od zimskega smučanja na snegu. Potrebni so smučarski čevlji, ki imajo zaradi večjih temperatur višji indeks fleksa »trdota«. Obvezna je smučarska čelada in ščitnik za hrbet. Prav tako se uporabljajo smučarske palice, ki pa naj bi bile 5 cm daljše.

Obstajajo različne dolžine smuči v razponu od 60 – 100 cm. Za otroke 60-80cm, za ženske 80-90 cm.(odvisno od discipline) . za moške od 80-100.

Vsekakor je pa priporočljivo za začetnike krajša smučka.

Tehnika vožnje se je v zadnjih letih precej približala alpskemu smučanju, sicer so nekatere razlike še precej opazne. Pomembno je omeniti, da pri smučanju po travi ni mogoče oddrsavati, ali izvajati plužne zavoje. Izvajamo lahko izključno carving zavoje, drža nog mora biti povsem vzporedna in v razmaku ramen.

Pri nas lahko kupite smuči za po travi najboljšega svetovnega proizvajalca GRASSKI.net. Tako za začetnike kot tudi za tekmovalce. V poletnih mesecih organiziramo tečaje in testiranja smuči, prav tako lahko pri nas najamete smuči.

Uradna spletna stran proizvajalca LOGO_GRASSKI.NET

miha