• 05 925 11 46
  • belizajec.center@gmail.com
  • Login

Canyoning

Canyoning

 

Canyoning ali soteskanje izvajajo izkušeni vodiči ekipe ADVENTURE VALEY:

Soteskanje
Naša dolina je obkrožena z visokimi vrhovi gora. Voda je na svoji poti z vrhov proti strugi Savinje v gorska pobočja utrla ozke soteske. Te soteske in kanjoni odražajo prvobitni obraz narave, zato so nadvse zanimivi, prepredeni z ozkimi prehodi, s slapovi in tolmuni. Ste ljubitelj raziskovanja resnično skritega sveta? Če DA potem je soteskanje sigurno prava stvar za vas. Skupaj se lahko spustimo v eno izmed divjih sotesk in zagotavljamo vam, da vam bo še dolgo ostala v lepem spominu.

 

Repov slap
 
 Repov slap Repov slap nam omogoča kratka, a atraktivno soteskanje. Primeren je za vse, ki bi radi izkusili užitke soteskanja na hiter in enostaven način. Leži v dolini Podvolovljeka in je 6 kilometrov oddaljen od Luč. Z avtom se pripeljemo pod kanjon, nato pa nas čaka 20 minutni dostop. Tako nam celotna aktivnost vzame dobro uro.Več..

 

Obdobje: od pomladi do pozne jeseni

Trajanje ture: 1 do 2 ur

Število udeležencev: od 2 do 8 oseb

Oprema: vso opremo za soteskanje priskrbimo mi.

Cena: 30 EUR/osebo

Zanima me več >>

 

 

 
slap Cuc
 Slap Cuc Slap Cuc je približno 200 višinskih metrov visok kanjon, ki je sestavljen iz več krajših vertikalnih skokov. Leži 5 kilometrov od Luč, v smeri Kamnika. Je zelo atraktiven kanjon, v katerem ne manjka adrenalinskih spustov po vrvi. Do začetka kanjona se pripeljemo z avtomobilom, nato pa nas čaka 45 minut dolg dostop po lepo urejeni in atraktivni planinski poti, ki pripelje ravno do vstopa v kanjon. Soteskanje nam z dostopom vred traja od 2 do 3 ure, izvaja pa se v skupinah od 2 do 8 ljudi.Več..

 

Obdobje: od pomladi do pozne jeseni

Trajanje ture: 2 do 3 ur

Število udeležencev: od 2 do 8 oseb

Oprema: vso opremo za soteskanje priskrbimo mi.

Cena: 55 EUR/osebo

Zanima me več >>

 

Soteska Globošak
 
 Soteska Globosak Je izrazit kanjon, ki leži tik pred vstopom v Logarsko dolino, med markantno Strevčovo in Golarjevo pečjo. Z avtom se pripeljemo po znameniti panoramski cesti, ki vodi od Solčave do Logarske doline. Nato nam sledi 15 minuten enostaven dostop po gozdni cesti, ki nas pripelje ravno na vstop v kanjon. Sledijo atraktivni spusti po vrvi v ozki soteski, s krajšimi in daljšimi skoki. Kaj več o tem kanjonu vam ne bomo povedali, zagotavljamo pa vam da v njem ne boste razočarani! Ko pridemo iz kanjona, nas čaka le 5 minutni sestop, kjer pridemo do ceste, tu pa nas že čaka prevoz.
miha