• 05 925 11 46
  • belizajec.center@gmail.com
  • Login

TRENINGI Z NAJBOLJŠIMI

TRENINGI Z NAJBOLJŠIMI

V karieri vrhunskega športnika je stoodstotna predanost športu, katerega treniraš, odločilnega pomena za napredovanje, doseganje ciljev in uresničevanje svojih sanj.

Prav taka sta dva tekmovalca SD Beli zajec, Naraločnik Nejc in Napotnik Jan, ki sta člana slovenske moške “C” reprezentance v alpskem smučanju. Prav vsak njun dan je naravnan v smeri doseganja boljše fizične priprave, psihološke stabilnosti, tehnično dovršenega smučanja. Reprezentanca trenira tako rekoč brez prestanka. Vsakemu treningu, bodisi kondicijskemu ali smučarskemu sledijo 2 – 3 dnevi počitka in takoj nazaj v trenažni proces.

Nejc je v mesecu avgustu in septembru skoraj mesec dni preživel na južni polobli v Čilu na smučišču La Parva, kjer je skupaj z “A” DH4EVER (hitraši) treniral in tekmoval. Na nekaterih tekmah je prikazal zavidljive vožnje in za seboj puščal veliko bolj znana imena, tudi taka iz svetovnega pokala. Seveda je gladko in močno popravil FIS točke v hitrih disciplinah in s tem izboljšal štartne položaje na evropskih tekmah, ki prihajajo v decembru.Splošni vtis glavnega trenerja Petra Pena je bil zelo dober in po njegovih besedah se ni treba bati za rezultate v prihodnosti. Nejc Naraločnik naj bi bil eden glavnih adutov, vendar je po trenerjevih besedah zelo pomembno, kako bodo z Nejcem delali v naslednjih dveh letih. Sam sem optimist, kajti Nejc res zavzeto trenira in je resnično predan svoji športni karieri. Krasi ga tudi neizmerna želja po zmagovanju in premagovanju konkurence, kar je za alpskega  smučarja zlata vredna karakterna lastnost. Sam o pripravah v La pParvi pove tole:

V La Parvo sem odšel brez večjih pričakovanj.Nisem vedel kaj me čaka.Hitro sem se vključil v proces dela in se zelo dobro povezal z ostalimi fanti. Iz dneva v dan sem bil boljši, hitrejši in bolj zanesljiv. Na tekmah sem pokazal česa sem sposoben, ampak imam še veliko pomanjkljivosti. Z nadaljnim treningom vem kaj moram popraviti in če bom dobro delal na tem bodo tudi te pomanjkljivosti za mano in lahko pričakujem še boljše rezultate.

Napotnik Jan je tudi eden od mladincev, ki je na spisku Pena, kot eden perspektivnih mladincev. Po 3 mesečni pavzi zaradi vnetja kolenskih vezi se od meseca junija vneto pripravlja in trenira, da bi končno dokazal svoje sposobnosti v sezoni, ki bo za njega prelomna saj se v njej poslavlja od mladincev in prestopa v članske vrste. To je tudi sezona v kateri lahko še zadnjič upa na nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu na katerem bi z Nejcem lahko dosegla odlične uvrstitve. Trenutno je na treningu na italjanskem ledeniku Stelvio, kjer bo skušal upravičiti povabilo na trening “A” ekipe DH4EVER.  Za njega je to drugi trening ciklus s to ekipo in že nekako ve kaj ga čaka in kaj se lahko iz te izkušnje nauči.

Oba tekmovalca sta lani nastopila na velikih tekmovanjih. Jan na Univerziadi v Kazakstanu, kjer je v SG in kombinaciji dosegel solidne uvrstitve, Nejc pa na igrah mladih v Turčiji, kjer je z ekipo osvojil srebrno medaljo v ekipni tekmi. Obema tekmovalcema sporočamo, da smo z njima trenerji,  klub, starši, družina in sponzorji. Želimo jima veliko zdravja in kanček športne sreče pa bosta tam, kjer jima je mesto.Visoko!

miha
miha