• 05 925 11 46
  • belizajec.center@gmail.com
  • Login

KONČANA TEKMOVALNA SEZONA ZA ALPSKE SMUČARJE

KONČANA TEKMOVALNA SEZONA ZA ALPSKE SMUČARJE

JAN SMUK

12.4.2015 se je končala sezona za slovenske alpske smučarje med katerimi so bili tudi tekmovalci Smučarskega društva Beli zajec. Barve kluba so letos zastopali v FIS programu Jan Napotnik in občasno Simon Klemenšek, Urša Marolt in Urban Jurkovnik ter v otroškem programu Nejc Naraločnik ter občasno Klemen Hriberšek.

Jan Napotnik je letos vozil na 43 tekmah doma in v tujini ter v slovenskem mladinskem pokalu zbral 17 uvrstitev na zmagovalni oder ter zasedel končno 5. Mesto med mlajšimi mladinci v Sloveniji z zbranimi 1285 točkami. Med največje uspehe sezone sodijo: 2 .mesto na državnem prvenstvu(DP) v smuku, 3. mesto v kombinaciji DP, zmaga na superveleslalomu, 2. Mesta na slalomih na Golteh,..

Vsi ti rezultati so v kategoriji U18, kjer je Jan dohitel in začel prehitevat v preteklosti boljše tekmovalce, kar kaže na pridno in marljivo delo v preteklih letih obenem pa nalaga odgovornost vseh vpletenih po še bolj strokovnem in kvalitetnem delu v prihodnje za preboj v člansko konkurenco. Letos je prvič po dolgem času sezono zaključil nepoškodovan in dejansko dosegel ali presegel zastavljene cilje.

Nejc Naraločnik je sezono začel odlično pripravljen in na prvih štirih tekmah dosegel dve zmagi, drugo ter tretje mesto. Kmalu zatem si je na treningu poškodoval koleno in bil mesec in pol brez treninga izpustil nekaj državni tekem a se kljub temu uspel plasirat na pokal Loka po dveh tretjih mestih na državnih tekmah. Njegov največji uspeh te sezone je 3. Mesto na DP v slalomu in 4. Mesto na DP superveleslalomu ter naslov regijskega prvaka v kategoriji U16.

Za dosego opisanih rezultatov sta tekmovalca zbrala med 100 in 130 snežnih dni ter cca 50 kondicijskih treningov, žrtvovala velik del svojega prostega časa ter imela več kot 50% izpad obiska pouka, kar terja velik davek zasebnega življenja za dosego športnega cilja. Za izvedbo treningov sta zaslužna starša/trenerja Bojan Napotnik ter Uroš Naraločnik, ki skupaj s kondicijskim trenerjem Robijem Simoničem tvorijo strokovni tim.

Tekmovalci imajo sedaj 3 tedne odmora potem pa že začnejo s kondicijskimi pripravami in ledeniškimi treningi. V naslednjem letu bodo vsi tekmovalci v mednarodnem FIS programu in ekipa bo po nekaj letih spet združena v eno celoto.

Ob tem se na koncu vsi skupaj zahvaljujemo donatorjem in sponzorjem, ki vidijo vloženi trud in po svojih močeh pomagajo na športni poti omenjenih tekmovalcev.

 

Bojan Napotnik

 

 

miha
miha