KONČANA TEKMOVALNA SEZONA ZA ALPSKE SMUČARJE

JAN SMUK

12.4.2015 se je končala sezona za slovenske alpske smučarje med katerimi so bili tudi tekmovalci Smučarskega društva Beli zajec. Barve kluba so letos zastopali v FIS programu Jan Napotnik in občasno Simon Klemenšek, Urša Marolt in Urban Jurkovnik ter v otroškem programu Nejc Naraločnik ter občasno Klemen Hriberšek.

Jan Napotnik je letos vozil na 43 tekmah doma in v tujini ter v slovenskem mladinskem pokalu zbral 17 uvrstitev na zmagovalni oder ter zasedel končno 5. Mesto med mlajšimi mladinci v Sloveniji z zbranimi 1285 točkami. Med največje uspehe sezone sodijo: 2 .mesto na državnem prvenstvu(DP) v smuku, 3. mesto v kombinaciji DP, zmaga na superveleslalomu, 2. Mesta na slalomih na Golteh,..

Vsi ti rezultati so v kategoriji U18, kjer je Jan dohitel in začel prehitevat v preteklosti boljše tekmovalce, kar kaže na pridno in marljivo delo v preteklih letih obenem pa nalaga odgovornost vseh vpletenih po še bolj strokovnem in kvalitetnem delu v prihodnje za preboj v člansko konkurenco. Letos je prvič po dolgem času sezono zaključil nepoškodovan in dejansko dosegel ali presegel zastavljene cilje.

Nejc Naraločnik je sezono začel odlično pripravljen in na prvih štirih tekmah dosegel dve zmagi, drugo ter tretje mesto. Kmalu zatem si je na treningu poškodoval koleno in bil mesec in pol brez treninga izpustil nekaj državni tekem a se kljub temu uspel plasirat na pokal Loka po dveh tretjih mestih na državnih tekmah. Njegov največji uspeh te sezone je 3. Mesto na DP v slalomu in 4. Mesto na DP superveleslalomu ter naslov regijskega prvaka v kategoriji U16.

Za dosego opisanih rezultatov sta tekmovalca zbrala med 100 in 130 snežnih dni ter cca 50 kondicijskih treningov, žrtvovala velik del svojega prostega časa ter imela več kot 50% izpad obiska pouka, kar terja velik davek zasebnega življenja za dosego športnega cilja. Za izvedbo treningov sta zaslužna starša/trenerja Bojan Napotnik ter Uroš Naraločnik, ki skupaj s kondicijskim trenerjem Robijem Simoničem tvorijo strokovni tim.

Tekmovalci imajo sedaj 3 tedne odmora potem pa že začnejo s kondicijskimi pripravami in ledeniškimi treningi. V naslednjem letu bodo vsi tekmovalci v mednarodnem FIS programu in ekipa bo po nekaj letih spet združena v eno celoto.

Ob tem se na koncu vsi skupaj zahvaljujemo donatorjem in sponzorjem, ki vidijo vloženi trud in po svojih močeh pomagajo na športni poti omenjenih tekmovalcev.

 

Bojan Napotnik

POČITNIŠKI TEČAJI

 

POČITNIŠKO SMUČANJE 2015

 

 

 

 

 

 

 

V času šolskih počitnic smo v odličnih snežnih in vremenskih pogojih izvedli počitniško smučanje v dveh tednih. Šole smučanja se je udeležilo 125 otrok. Tečaj ocenjujemo kot enega bolj uspešnih v vseh pogledih, kar dokazuje tudi zelo dober odziv vas staršev.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in se vam priporočamo tudi v prihodnje.

Zahvaljujem pa se tudi svojim zvestim učiteljem in sodelavcem, ki so se tokrat še posebej potrudili in dokazali, da so sposobni sami, kvalitetno in odgovorno speljati celoten potek tečaja.

 

Slike iz počitniškega smučanja 1. najdete na tej povezavi:

galerija slik

 

rezultati obeh tečajev, Božič in počitnice:

TEKMA 23.2. – 27.2. 2015

TEKMA TEČAJ 16-20

TEKMA 25.12-29.12

 

 

 

ODLIČNI REZULTATI ZA NAPOTNIKA

 

JAN GOLTE 11

 

 

 

 

 

 

2. sklop FIS tekmovanj v slalomu se je odvijal 14.2 in 15. 2. 2015 na Golteh.Tekmovanja so nadomestila odpadle tekme na Soriški planini in Črni na Koroškem.Organizator SD Beli zajec v sodelovanju s klubi iz SA ŠA regije (GSK Mozirje, SK Velenje, SK Luče in SK Zagorje). Na štartu je bilo 75 tekmovalcev iz 10 razlčičnih držav, med njimi tudi tekmovalci iz evropskega in svetovnega pokala.

Tekme so spet krasila dobra organizacija, bogat nagradni sklad ter odlični rezultati slovenskih smučarjev, še posebej pa domačega aduta Jana Napotnika, ki je v dveh dneh zabeležil 3. ter 2. mesto v slovenskem mladinskem razredu U18.

Dva dni prej pa je na Krvavcu na tekmah v superveleslalomu zasedel 2. ter prvič v karieri tudi 1. mesto na katerikoli tekmi rangiranih slovenskih tekmovalcev.

Trenutno je tako na lestvici 2. med mladinci v Sloveniji

https://plus.google.com/u/0/photos/105200024216584376296/albums/6116105923038807537

https://plus.google.com/u/0/photos/105200024216584376296/albums/6115838767951103937

DO MEDALJ NAPOTNIK IN ROBNIKOVA

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

2. in 3. februarja smo na Golteh izvedli dve odlični FIS tekmi za pokal BELEGA ZAJCA. Tekme so po ocenah domačih in tujih trenerjev ter delegata iz Avstrije presegle vsa pričakovanja. Za odlično organizacijo gre zahvala nosilcu tekmovanja SD Beli zajec ter klubom iz Mozirja, Zasavja, Zagorja, Velenja in Luč, podjetju Golte d.o.o in radodarnim sponzorjem, ki smo s skupnimi močmi in več kot štiridesetim prostovoljcem, uspeli odlično izvesti zahteven zalogaj, dva FIS slaloma z bogatim nagradnim skladom.

Pika na i pa so bili uspehi dveh alpskih smučarjev iz naše doline. Tina Robnik iz SK Luče je prvi dan osvojila 2. mesto med dekleti, med fanti pa je Jan Napotnik SD Beli zajec v kategoriji U18 slovenski pokal, prvi dan osvojil srebrno medaljo, drugi dan pa bronasto. Poleg Tine in Jana so na domačem smučišču tekmovali še Urban Jurkovnik, Urša Marolt SD Beli zajec in Anja Drev Gsk Mozirje.

Vsem sodelujočim se v imenu porganizatorja iskreno zahvaljujem za številno pomoč, tekmovalcema pa čestitke za odlične nastope in veliko sreče na naslednjih tekmah.

Uradni rezultati : 
http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=35192&cal_suchsector=AL

 

Galerija slik z današnje tekme :
https://plus.google.com/u/0/photos/105200024216584376296/albums/6111663263830745201

 

 

 

 

 

FIS RACE GOLTE 2015

 

 

WHITE RABBIT CUP GOLTE 2015           Po treh desetletjih se je v ponedeljek in torek na Golteh zopet ustavila karavana FIS tekmovalcev v alpskem smučanju. SD Beli Zajec kot glavni organizator, je združil moči s klubi SK Velenje, SD Zasavje, GSK Mozirje, SK Zagorje, SK Luče in številnimi prostovoljci, ter izpeljal dve odlični slalomski tekmi kategorije FIS za POKAL BELI ZAJEC. Tekem se je udeležilo 79 tekmovalcev iz 11. držav. Med njimi je nastopilo tudi precejšnje število domačih tekmovalcev, ki so nanizali kopico odličnih rezultatov in tako dobri organizaciji, dodali še piko na i. Včeraj je v moški konkurenci zmagovalni oder pripadel Slovencem, nanj so namreč prišli Aljaž Dvornik, Žan Grošelj in Jakob Špik. V ženski konkurenci je bila najhitrejša Hrvatica Iva Mišak, drugo oziroma tretje mesto pa sta osvojili Tina Robnik in Eli Plut. Med smučarji je bil danes najhitrejši Špik, Grošelj je bil drugi, tretje mesto pa je zasedel Avstrijec Andreas Knauss. Pri ženskah se je najbolje odrezala Desiree Aljec in ugnala vso konkurenco, druga je bila Belgijka Karen Persyn, na stopničke pa je znova prišla tudi Plutova. Organizator se je še posebno potrudil in najhitrejša tekmovalca v seštevku obeh tekem nagradil z bogatimi nagradami. Pri ženskah je zmagala Eli Plut, nagrado multipraktik pa je prispevalo podjetje BSH , Nazarje. Najhitrejši v moški konkurenci je bil Jakob Špik, nagrado pralni stroj pa je podarila Pekarna Naraločnik iz Ljubnega ob Savinji.

Tekmovanje so omogočili : Pekarna Naraločnik, BSH Nazarje, Athlete – športna prehrana, ASA Naklo , Golte d.d., Ranč Burger –Veniše, Ghost Factory Store, Steklarstvo Benda , Apartmaji Kristina Beli Zajec in Beli Zajec Sport

Uradni rezultati :  http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=35192&cal_suchsector=AL  

Galerija slik z današnje tekme : https://plus.google.com/u/0/photos/105200024216584376296/albums/6111663263830745201

FIS SLALOM NA GOLTEH

NAJBOLJŠI SLALOMIST V KATEGORIJI U 14 V SLOVENIJI 2013

NAJBOLJŠI SLALOMIST V KATEGORIJI U 14 V SLOVENIJI 2013

V ponedeljek in torek 2.2 ter 3.2. se bo na Golteh odvijalo FIS tekmovanje v slalomu na Medvedjaku.Nastopili bodo tako fantje kot dekleta.Zbrala se bo skoraj vsa smučarska scena Slovenije ter seveda gosti iz tujine.

V dveh dneh bomo klubi iz SA ŠA regije poskušali organizacijo speljati na visokem nivoju in pokazati, da znamo organizirati tekme najvišjega ranga.Nosilec tekmovanja je Smučarsko društvo Beli zajec.

Posebnost tekem na Golteh bo kombinacija dveh slomov, ki bo zmagovalcu in zmagovalki poleg pokala  “belega zajca”, prinesla bogato praktično nagrado.Zmagovalec dveh slalomov bo prejel pralni stroj, zmagovalka pa BOSCH gospodinjski aparat.

Vabimo vse, ki ste tako ali drugače vpeti v smučarski šport, da pridete pomagat organizatorju ali pa samo navijat za naše mlade smučarske upe.

 

Smuk

RAZPIS SLO FIS GOLTE

Menu s ponudbo 2015

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI SPLETNE STRANI BELI ZAJEC ŠPORT

V spodnjih publikacijah imate objavljene vse dogodke in aktivnosti, ki smo jih v okviru matične šole smučanja Golte – Beli zajec pripravili za vas na smučišču Golte. Poleg tega pa so tu objavljeni vsi ceniki, ki jih kot naše stranke želite izvedeti.

Posebej vas opozarjamo na stran, kjer imate bonuse, ki jih kot naši zvesti uporabniki lahko koristite pri koriščenju naših storitev. Poleg tega pa smo ob 10. obletnici obstoja pripravili lepo kolekcijo koristnih spominkov “White rabbit – since 2005″ na katere lahko koristite 10 % popust, če prinesete izrezan kupon iz tega letaka.

SLOVENSKO:

ENGLISH:

[facebook_ilike]

SMUČARSKE AMBICIJE

DSC_2144[1]Smučarsko društvo BELI ZAJEC se trudi vzgojiti vrhunske tekmovalce, kot tudi lepo in delovno vzgojene osebe. Delo je bilo začeto pred dvema desetletjema v drugi klubski sredini in se nadaljuje z maloštevilnimi posamezniki iz druge generacije tekmovalcev.

Lepo je, ko je veliko otrok, ki z veseljem hodijo na treninge se igrajo in uživajo zimske radosti, kdaj pa kdaj obiščejo kakšno tekmo, da začutijo tekmovalni utrip.Tudi starši več ali manj to obdobje zaznavajo kot druženje s sovrstniki, ki prav tako kot oni živijo za svojega mladega nadebudneža ali nadebudneže in uživajo ob pogledu na razigrane in zdrave otroke.

Z leti pa pridejo ambicije in starši želijo(želimo) od svojim razigranih otrok čisto resen cilj.Zmagovati!Največkrat se v tistem trenutku ne zavedamo, kaj pomeni zmagovati!

Zmagovati pomeni, imeti jasno določen cilj in svoje življenje podrediti temu cilju.Zmagati pomeni, da vsak svoj prosti trenutek nameniš delu, trdemu delu in bolj kot želiš zmagovati, bolj si vpet v kolo iz katerega lahko izstopiš samo s trdim padcem na realna tla.Zmagati pomeni, da vsak evro, ki mogoče ostane od družinskega proračuna, nameniš temu cilju in bolj kot si želiš zmagati, več denarja potrošiš, več kot potrošiš, bolj si želiš zmagovati.Temu se reče”podganja dirka”!

Taka je realnost.Največkrat starši mislimo, da vzgajamo “dirkalnega konja” in od njega zahtevamo nemogoče.Zmagovati za vsako ceno!Največkrat naš “konj” nima istega cilja in to pokaže na zelo trmast “oslovski” način.Prej, ko spregledamo, da naš cilj ni cilj našega otroka manj boleče je spoznanje.

Ima pa ukvarjanje s tem športom veliko postranskih pozitivnih učinkov na naše otroke.Socializacija, delovne navade, organizacija delovnih obveznosti, ukvarjanje s športom, preživljanje prostega časa v naravi, spoznavanje tujih jezikov…Največkrat je to najboljša naložba in najbolj plemenit cilj, če pa ima otrok vizijo in je osredotočen na svoj cilj, potem ni ovir in meja, samo pot do tja.

 

 

CILJ SMUČARJA